W trakcie prac remontowych zadbano o oryginalne elementy architektoniczne. Trzydziestometrowy odkryty basen jest otoczony prywatnymi strefami, w których mogą się Państwo odprężyć na osobności. Hotel Gran Hotel Son Net zlokalizowany jest w bardzo malowniczej okolicy na Majorce. Otaczają go bujne ogrody, gaje cytrusowe i winnice. Z pokoi roztacza się widok na wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO góry Sierra de Tramuntana i miasteczko Puigpunyent.
Majorka to największa wyspa hiszpańskiego archipelagu Balearów o długości aż 100 km. Głównym miastem i stolicą wyspy jest Palma de Mallorca z dużym portem, gdzie mogą Państwo przypłynąć nawet największymi statkami wycieczkowymi, takimi jak Oasis of the Seas.
W środkowej części wyspy znajduje się urodzajna nizina, gdzie uprawia się winoroślą, oliwki, truskawki, figi, cytrusy i warzywa. W górach natomiast prowadzi się wypas owiec. Obecnie 90% dochodów wyspy pochodzi z turystyki.
Hotelowy salon piękności oferuje szereg zabiegów relaksacyjnych, terapeutycznych i pielęgnujących. Pokoje urządzono w stylu kolonialnym. Znajdą w nich Państwo duże, drewniane łóżka z baldachimem i nieskazitelne marmurowe łazienki.
Główną zaletą kuchni Balearów jest świeżość składników i prostota dań. Warzywa, pomimo mniejszych rozmiarów posiadają bezkonkurencyjne walory smakowe. Łagodny klimat śródziemnomorski sprawia, że niektóre warzywa i owoce można zbierać na Majorce nawet 3 razy do roku.
Restauracja ze stylowym i intymnym otoczeniem w Hotel Gran Hotel Son Net serwuje innowacyjne dania majorkańskie. Szef kuchni łączy nowoczesne techniki z kilkusetletnimi przepisami korzystając z produktów sezonowych i płynnego złota Morza Śródziemnego – oliwy z oliwek. W barze napiją się Państwo dobrych alkoholi siedząc przy kominku i podziwiając wspaniałe widoki.
Najlepsze z nich rozciągają się bez wątpienia z drewnianego domku na drzewie, gdzie organizowane są prywatne posiłki (do 10 osób).
Hotel Hotel Gran Hotel Son Net szczyci się także swoją winnicą i bogatą kolekcją majorkańskich win. Uprawa winorośli została zapoczątkowana na wyspie już 2 tys. lat temu. Dla gości hotelowych organizowane są degustacje. Najlepsze gatunki majorskich win pochodzą z Manacor, Algaida, Felanitx, Santa Maria, Porres, Petra, Andratx oraz Binissalem.
Zobacz też MAIA Resery & Spa >>